Så här kan du öka förvaringsutrymmet i ditt badrum vid en renovering

Förvaring är ett viktigt element i badrumsdesign, men det kan ofta bli förbisett i renoveringsprocessen. Ett välorganiserat badrum kan göra din morgonrutin smidigare, hjälpa till att hålla ditt utrymme städat och till och med skapa en mer avkopplande atmosfär. Här är några idéer och inspiration för att maximera förvaringsutrymmet i ditt badrum under en renovering.

Att utnyttja väggytan är ett effektivt sätt att öka förvaringsutrymmet. Väggskåp, öppna hyllor eller krokar kan alla erbjuda extra förvaring utan att ta upp golvyta. Om du har höga tak, överväg att installera hyllor nära taket för att förvara mindre använda föremål.

Under vasken finns det ofta outnyttjat utrymme som kan vara perfekt för förvaring. Ett skåp eller hyllor kan installeras under vasken för att förvara rengöringsprodukter, toalettpapper och andra nödvändigheter. Om du har en fotvask, överväg att byta ut den mot en med förvaringsutrymme under.

Om du har plats, överväg att installera ett linneskåp i ditt badrum. Dessa skåp kan rymma allt från handdukar till skönhetsprodukter och håller dem organiserade och lättillgängliga. Ett alternativ till linneskåp är att använda rullvagnar eller andra flyttbara förvaringsenheter. Dessa kan lätt flyttas runt efter behov och kan rymma en mängd olika föremål.

För små badrum kan multifunktionella möbler vara en räddare. Möbler som har dubbla funktioner, som en pall med förvaringsutrymme inuti eller en spegel med hyllor bakom, kan bidra till att maximera utrymmet. Även en vanlig byrå kan fungera som extra förvaring i ett badrum om det är tillräckligt med plats.

Över toaletten finns det ofta outnyttjat utrymme som kan användas för förvaring. Hyllor eller skåp kan installeras över toaletten för att skapa extra utrymme för att förvara toalettartiklar, handdukar eller dekorativa föremål.

Duschförvaring är en annan viktig övervägning

Inbyggda hyllor eller nischer i duschen kan ge ett ställe att förvara schampo, balsam och andra duschtillbehör. Om inbyggda alternativ inte är möjliga, finns det många duschkorgar och hyllor som kan fästas på väggen eller hängas över duschhuvudet.

När det gäller att välja material för dina förvaringslösningar, kom ihåg att badrummet är en fuktig och ofta varm miljö. Välj material som är motståndskraftiga mot fukt, som rostfritt stål, plast eller behandlat trä.

För att göra ditt badrum ännu mer organiserat, överväg att använda insatser och organisatörer inuti skåpen och lådorna. Dessa kan hjälpa till att hålla mindre föremål, som smink och håraccessoarer, ordnade och lättillgängliga. Inga fler djupa dykningar i skåpet för att hitta den där försvunna nagelfilen!

Ett annat sätt att maximera förvaringsutrymmet är att tänka vertikalt. Höga, smala skåp och hyllor kan utnyttja höjden i ditt badrum utan att ta upp mycket golvyta. Dessa kan vara perfekta för att förvara handdukar, toalettpapper och andra nödvändigheter.

Och glöm inte bort dörren! Att hänga upp krokar, korgar eller hyllor på insidan av skåpdörren eller badrumsdörren kan ge extra förvaringsutrymme utan att ta upp någon extra yta. Detta kan vara en utmärkt plats att hänga morgonrockar, hänga extra rullar med toalettpapper eller förvara hårtorkar och andra hårverktyg.

Glöm inte heller att utnyttja utrymmet runt badkaret. Hörnhyllor eller korgar kan hjälpa till att hålla badprodukter ordnade och lättillgängliga. Om du har ett frittstående badkar, överväg att lägga till en bänk eller en liten tabell bredvid den för extra förvaringsutrymme.

Sist men inte minst, glöm inte bort att förvaring inte bara handlar om att hitta utrymme för dina saker. Det handlar också om att hålla ditt badrum organiserat, vilket i sin tur kan bidra till att skapa en mer avkopplande och lugnande atmosfär. Så när du planerar din badrumsrenovering, se till att förvaring är en del av diskussionen. Oavsett storleken på ditt badrum, finns det alltid kreativa lösningar för att maximera förvaringsutrymmet och skapa ett mer funktionellt och organiserat utrymme.

När du planerar din förvaring

Tänk också på hur du använder ditt badrum dagligen. Vilka föremål använder du mest och vilka behöver du ha lättillgängliga? Kanske vill du ha dina dagliga skönhetsprodukter på en öppen hylla nära spegeln, medan mindre använda föremål, som gästhanddukar och extra badprodukter, kan förvaras högre upp eller i ett skåp.

Det är också viktigt att tänka på hur mycket underhåll olika förvaringslösningar kommer att kräva. Glashyllor kan se eleganta ut, men de kommer att behöva rengöras regelbundet för att hålla dem fria från damm och vattenfläckar. Träskåp kan behöva behandlas regelbundet för att skydda dem från fukt.

För de som föredrar ett minimalistiskt utseende kan dold förvaring vara ett bra alternativ. Detta kan innefatta allt från ett spegelskåp ovanför handfatet till ett inbyggt skåp i väggen. Dold förvaring kan hjälpa till att hålla ditt badrum ser rent ut, samtidigt som du har alla dina nödvändigheter nära till hands.

Om du har barn, är säkerhet en annan viktig faktor att tänka på när du planerar förvaring i ditt badrum. Se till att farliga föremål som mediciner och rengöringsprodukter är förvarade utom räckhåll för barn. Låsbara skåp eller lådor högt upp kan vara bra lösningar för att förvara dessa föremål säkert.

Oavsett vilken typ av förvaring du väljer, kom ihåg att det viktigaste är att skapa ett system som fungerar för dig och din familj. Din badrumsrenovering är en möjlighet att skräddarsy ditt utrymme för att passa dina unika behov och livsstil, så tveka inte att tänka utanför boxen och komma med kreativa lösningar för att maximera förvaringsutrymmet i ditt badrum.