Anlita flytthjälp när du ska bli kombo

Det finns flera anledningar att bli kombo, alltså bo tillsammans med en person som inte är din partner. En möjlighet att sänka hyran rejält, för att kunna bo centralt i en större stad, du är student eller bara för att det är mysigt att dela liv och lägenhet med en vän. För att göra flytten så smidig som möjligt är det smart att anlita flytthjälp.

Dela bostad

Utomlands är det vanligt att vara kombo, dela lägenhet eller hyra ett rum. I London är det rent av inte ovanligt att läkare och advokater delar lägenhet för att kunna bo centralt, men inte betala för mycket. Energikrisen och tillhörande inflation gör att många svenskar känner att de måste dra ner på räkningarna. Dra åt svångremmen. Då kan det vara en idé att antingen hitta en kompis i samma situation som dig själv och som vill dela lägenhet, eller leta på Blocket och andra sajter efter en bostad att dela. Har du precis fått jobb i Stockholm eller Göteborg kan “bo kombo” ett tag vara en god idé. Många studenter delar lägenhet för att spara pengar, men det kan även yrkesverksamma göra. Om du vill spara ihop pengar för att göra en långresa, starta företag eller betala av dina skulder är delad bostad ett bra alternativ. Men först måste du flytta.

Flytta enkelt med flytthjälp

Att flytta innebär flera delmoment: först hitta ny bostad, sedan gå igenom ditt nuvarande hem, flytta ditt bohag och till sist städa ur den gamla bostaden. Varje moment tär på krafterna. För att flytta så enkelt som möjligt är det smart att anlita flytthjälp. Om du ska flytta in i en möblerad bostad kan du magasinera dina nuvarande möbler. Många flyttfirmor erbjuder även magasinering. Oavsett så kan de frakta och lasta in dina saker så att de verkligen får plats på en mindre yta. Så att du sparar pengar. Om du ska ta med möbler är det skönt att låta en flyttfirma sköta hela jobbet – Läs mer om flyttfirmor. Då har du ett mindre stressmoment att oroa dig över. De bär upp sängen, soffan och skrivbordet utan problem. Du behöver inte kånka på tunga lådor med böcker, porslin och andra saker. Bland det jobbigaste med att flytta är flyttstädningen. För många av oss känns det som ett mörkt moln som hänger över oss: när allt är hoppackat ska bostaden städas. Lister som torkas av, fläckar på golvet som du inte visste om ska gnuggas bort, du har matrester under spisen och allt kalk i badrummet som sitter som sten. Det tär mentalt att bara tänka på. Då är det skönt att anlita flytthjälp som också erbjuder flyttstädning. Du åker till din nya bostad där du kommer betala mindre i hyra, samtidigt som ett professionellt företag städar ur din lägenhet. Med RUT-avdrag blir det inte ens dyrt.