Så sätter du guldkant på ditt badrum

Känns ditt badrum tråkigt och behöver en badrumsrenovering? Kanske är det gammalt och slitet, eller så har du bara inte hunnit sätta en personlig prägel på det. I vilket fall som helst är det både roligt och enkelt att göra om ditt badrum till ett riktigt snyggt och mysigt rum. Nedan får du tips på hur du går tillväga!

Börja med rengöring

För att ett badrum ska kunna nå sin fulla potential behöver det vara ordentligt städat. Tyvärr är det många som inte prioriterar städning av badrummet, vilket är en stor anledning till att det ser trist ut. Lyckligtvis är det inte svårt, så det är bara att plocka fram dammsugaren, moppen och rengöringsprodukterna. Använd gärna miljövänliga medel så att du slipper andas in en massa kemikalier.

Välj färgtema

För att skapa en harmonisk inredning är det viktigt att ha färger som matchar. Eftersom handfat, badkar och toalett antagligen är vita kan det vara bra att välja en färg, max två. Då blir det 2-3 färger i rummet. Försök att hitta badrumsmattan, handdukar och eventuellt duschdraperi i samma färg. Ett snyggt set för tvålen och tandborsten ger genast ett mer stilsäkert intryck än plastflaskan med flytande tvål från ICA.

Prioritera en stor, snygg spegel

Har du redan en spegel som du gillar? Då är det enklare, men om du har en trist spegel som du gärna byter ut är det hög tid för det. Välj en spegel som passar färgerna och stilen i badrummet. Är ditt badrum klassiskt, modernt, eller bohemiskt? Välj en spegel som förstärker den stilen.

Växter

Växter är ett riktigt bra sätt att skapa ett mysigt badrum. En stor växt för genast tankarna till ett spa eller ett elegant, lyxigt badrum. Om du har plats kan det därför vara roligt att faktiskt välja en stor växt, annars fungerar det även med små. Du kan också placera små krukor med t.ex. suckulenter, som är enkla att ta hand om. De kräver varken mycket vatten eller direkt solljus.

Ljus & diffuser

Badrummet är den perfekta platsen för aromaterapi. Därför är det perfekt att lägga in ett par ljus med god doft – både för aromaterapins och inredningens skull. Du kan också prova en aroma diffuser, något som blivit allt vanligare i många hem. En sådan använder du genom att tillföra vatten och ett par droppar essentiella oljor. Då kan du förstärka aromen från ljuset, eller berika luften med en helt annan doft. Det är pricken över i:et i vilket badrum som helst!