Fixa bästa köket för 2020

Drömmer du om ett nytt kök så är 2020 året då du bör gå från tanke till handling. Tack vare att det finns så mycket roliga saker att välja mellan så kan man ordna ett riktigt fint och personligt kök. Ta chansen och gör något av dina drömmar. Se till att 2020 blir året då du skaffade ett nytt kök.

Fixa köket – tänk så här

Många känner att det är dags att göra något med det nya årtiondet som vi är inne i. En del påbörjar ett helt nytt liv där köksrenovering inte spelar så stor roll i stockholm, flyttar utomlands eller gör andra stora ändringar i livet som de inte hade motivation för tidigare. Ett vanligt förekommande sätt att förnya sig och sitt liv är genom en renovering i hemmet. På grund av att man spenderar mycket tid i sitt hem så vill man trivas där, speciellt i köket som är hemmets hjärta. Känner du att du vill fixa ditt kök bör du tänka på att:

  • Skaffa rätt kompetens. Ska du genomföra större renoveringar i köket bör du skaffa hjälp. Se till att anlita professionella hantverkare som kan sin sak. Glöm inte att du kan använda ROT-avdraget.
  • Tänka långsiktigt. De flesta vill inte renovera köket mer än nödvändigt. Därför är det viktigt att du tänker på att välja material, färger och former som du tror att du kommer trivas med en längre tid, helst 20 år framåt i tiden.
  • Renovera som investering. Vill du göra renoveringen lite extra betydelsefull kan du renovera för att höja bostadens värde. Är du osäker på hur du kan göra för att höja värdet på just din bostad kan du kontakta en hantverkare eller en inredningsarkitekt som kan hjälpa dig. Vanliga sätt att höja bostadens värde är genom att installera golvvärme, byta ut plastmattor mot klinkergolv med mera.

Renovera enligt tidsepoken

Det kan vara svårt att sätta fingret på vilken stil en viss tidsepok har när man befinner sig mitt i den. Det är först efteråt som man brukar kunna säga att något var en trend, när man har fått lite distans och perspektiv till det. Dock kan man utmärka vissa saker som kan bli en vägledning om man vill ta reda på vilken trend som gäller för stunden.

Fram tills för bara några år sedan var det den stilrena “shabby chic”- trenden som var populär där vitt och grått var de dominerande färgerna. Trenden kom antagligen som en kontrast till de färggranna och lite röriga årtiondena dessförinnan.

Vill du ta reda på vilka trender som gäller för 2020 kan du ta en titt i inredningskataloger för att försöka hitta ett återkommande tema vad gäller färger, former och materialval. Redan nu kan man börja ana att mer varma färger är på ingång, som kontrast till den kalla och vita “shabby-chic”-trenden.