Hemstädning och motivation

Hur kommer jag igång? Var börjar jag? hur hittar jag motivationen att städa? Speciellt under denna tid när vi alla måste hålla oss hemma så mycket som möjligt så kan det vara svårt att hålla ordning och att hålla rent i hemmen. Ett sätt att komma igång med de städuppgifter som behöver göras är att man börjar med att göra en sak i två minuter. Efter det brukar man vilja fortsätta med det eftersom man påbörjat processen. När man väl börjat så brukar det vara enkelt att fortsätta.

Ett sätt att tänka kring att hålla ordning är att börja med att plocka undan och att bädda sängen är ett sätt att börja dagen på som gör att man lättare ser när något är rörigt eller man behöver tag i att plocka undan saker. att se till at sängen är bäddad  hjälper också till om man behöver någonstans att vika tvätt eller någon annan typ av avlastningsyta. Detta gäller förstås om  man inte har en annan avlastningsyta. Dock är det en bra idé att bädda sin säng oavsett eftersom det får en att känna en viss stolthet att man åstadkommit något redan på morgonen, det kan få en att känna att man vill fortsätta att vara produktiv.

Spendera  tio minuter om dagen med att plocka undan eller städa. Låt mig förklara vad jag menar med det. Genom att spendera även en så pass kort tid med att plocka undan eller städa dagligen

alberts städfirma hemstädning

så håller man eventuell röra stången i alla fall till viss del. En sak som hjälper en att hålla koll på vad man vill spendera sina tio minuter med är att man identifierar olika områden i hemmet som man anser är de allra viktigaste för stockholm hemstädning att ta itu med och som man tycker måste vara i ordning för att man själv ska må bra.

Se till att disken är diskad och att det är rent i diskhon innan man lägger sig, Det är också något som gör att man mår bättre när man vaknar på morgonen. Att diska under dagen eller sätta in saker i diskmaskinen direkt beroende på vilken situation man har hemma är också något som kan hjälpa vid kontorsstädning.  Det blir en inspiration att hålla saker rena om annat redan ser rent ut också. Därför är det ofta av stort värde att göra den typ av saker som jag skriver om ovan, Det brukar kännas otroligt mycket lättare att göra olika städsaker om man börjar med dessa typer av saker som redan får det att se renare ut i hemmet.

Lycka till